Gramsbergen

Vestingstad

Gramsbergen is van oorsprong een vestingstadje met in het midden een burcht. In vroegere tijden was Gramsbergen belangrijk door haar ligging aan de Vecht.
Het heeft een pittoreske binnenstad, met mooie in oude stijl gerestaureerde huizen. Dit samen met nauwe straatjes en de ouderwetse straatlantaarns geven Gramsbergen een nostalgische aanblik. Je waant je met een beetje fantasie eeuwen terug in de tijd. Midden in het centrum vind je een museum waar de geschiedenis van de omgeving wordt toegelicht: Het Historisch Cultureel Infocentrum Vechtdal. Hier bevindt zich tevens het Tourist Info.

Info Centrum Vechtdal

Museum en Infocentrum

Het Info Centrum Vechtdal is ideaal als startpunt voor een tocht door de omgeving. Je vindt hier uitgebreide informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden van dit fraaie riviergebied.

Stadswandelingen

Beleef het gevoel van de lange historie van het stedeke Gramsbergen. Vanuit het Cultuur Historisch Museum kunt u onder leiding van een gids een stadswandeling boeken. U zult versteld staan hoeveel historie u opsnuift. Groepen vanaf 10 personen kunnen worden geboekt.

Routes rondom Gramsbergen