Ommen

Hart van het Vechtdal

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, één van de oudste Hanzesteden van Overijssel, met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum. Klimgordels en zekeringsapparaten zijn niet nodig. Wel een paar goede wandelschoenen, een redelijke conditie en liefde voor natuur. Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving is het beklimmen van de Lemeler- of Besthmenerberg zeker aan te raden. Vanaf grote hoogte maakt u kennis met een omgeving waarin de Vecht kanoërs en andere watersportliefhebbers meeneemt op haar route door het Vechtdal.

Koe in Arrien - door Eric Schutte

Vakantie in Ommen

Willen jullie eens een keer iets heel anders tijdens een weekje of weekendje weg? Denk dan eens aan een korte of langere vakantie in Ommen. Veel mensen kennen Ommen niet of nauwelijks, terwijl het een fantastische bestemming is voor een paar dagen weg met het gezin. Als je aan komt rijden, zie je al snel hoe bosrijk deze omgeving is. Heerlijk om helemaal uit te waaien tijdens een gevarieerde wandeling door het bos. Deze omgeving staat bekend om zijn rust en ruimte. Ideaal om samen lekker te ontspannen en echt tijd voor elkaar te nemen. Wat heeft Ommen te bieden

Naast de prachtige bossen is er uiteraard nog van alles te beleven in deze omgeving. Ommen ligt aan de oever van de Vecht, dus ga zeker eens lekker picknicken aan het water. Neem een bal mee voor de kinderen, lekkere broodjes, heerlijke streekproducten, koffie, dat wordt op en top genieten. Ommen zelf is een oude Hanzestad en in het bruisende centrum valt van alles te ontdekken. Snuffel even rond in de winkeltjes. Trakteer de kinderen op een heerlijk boerenijsje. Of bezoek één van de musea die het stadje rijk is. Aarzel niet langer, maar boek een vakantie in een hotel, op een camping of misschien wel een romantische bed & breakfast in Ommen. En geniet van de rust en de ruimte in deze omgeving.

Fiets- en wandelroutes